Zoekveld

De opkomst van esthetische tandheelkunde

Er is steeds meer mogelijk op esthetisch gebied. Esthetische behandelingen zijn meer en meer in opkomst. Dit is ook te merken in de tandartspraktijken. Veel mensen zijn ontevreden over hun gebit en dan voornamelijk over de stand van hun tanden.

Wist je dat 75% van je patiënten baat heeft bij een behandeling voor het rechtzetten van hun tanden? De oplossing hiervoor? Invisalign Go!

Behandeling

Invisalign® Go kan gebruikt worden voor het rechtzetten van tanden of in combinatie met andere esthetische behandelplannen, zodat effectieve resultaten worden bereikt met een minimaal invasieve behandeling. Invisalign® Go is geschikt voor behandelingen in het front (eerste premolaar tot eerste premolaar), orthodontische terugval en andere esthetische wensen met betrekking tot het rechtzetten van tanden. Bij een juist gebruik van de aligners kan de patiënt binnen drie maanden het eindresultaat bereiken. Het proces is eenvoudig en geeft goede tools om je patiënt te overtuigen van het belang van het dragen van de aligners conform behandelplan.

Hoe werkt het?
De eerste stap in het proces is het uploaden van een vijftal intra-orale foto’s. Binnen vijf tot tien minuten ontvang je een case assessment die aangeeft of de patiënt geschikt is voor behandeling met Invisalign® Go. Indien je start met de behandeling  ga je naar de Invisalign® Doctor Site om, binnen je eigen beveiligde account, patiëntgegevens in te vullen. Naast deze digitale orderbon maak je een afdruk van het gebit en stuurt deze op. Deze afdruk kan je zowel analoog als digitaal versturen.

ClinCheck
Aan de hand van de ontvangen data wordt een gepersonaliseerd behandelplan gemaakt met behulp van de ClinCheck®- software, de 3D-behandelingsplanningstool van Align Technology. De ClinCheck® is een virtuele weergave van de behandeling en laat zien hoe de tanden gedurende de behandeling naar de uiteindelijke positie verschuiven.De ClinCheck® kun je gebruiken om je patiënt volledig in te lichten over de te volgen behandeling en het resultaat na de behandeling. Daarnaast geeft het je als behandelend arts klinische controle over de behandeling. Zodra het behandelplan is goedgekeurd worden de aligners vervaardigd en naar de praktijk gestuurd. De patiënt komt vervolgens naar de praktijk om de eerste set aligners te passen. De patiënt dient de aligners iedere zeven tot veertien dagen te vervangen voor een nieuwe set (altijd in overleg met de tandarts). Vervolgens komt de patiënt iedere zes tot acht weken in de praktijk door een controle afspraak om te kijken of de behandeling volgens plan verloopt. De patiënt krijgt dan een nieuwe reeks aligners mee. 

Hoe te starten met het behandelen van Invisalign Go?

Voordat je kunt starten met de behandeling van Invisalign® Go dien je je eerst te certificeren. Om een gecertificeerde Invisalign® Go behandelaar te worden, volg je een theoretische en praktijk cursus van één volledige dag. Ter voorbereiding op deze cursus dien je online een aantal opdrachten te vervullen en drie patiëntcasussen voor te bereiden en mee te brengen naar de cursus. Nadat je de cursus voltooid hebt ontvang je een certificaat en toegang tot je persoonlijke account binnen de Invisalign® software. Vanaf dit moment is je account geactiveerd en is het mogelijk om behandelplannen goed te keuren en de aligners te bestellen. Na de training kun je middels het Aligner Consulting forum vragen stellen. Ook geven we je een aantal webinars en een Study Club avond om je ondersteuning met de eerste casussen te bieden.

Voor meer informatie over dit product kun je contact met ons opnemen via:

marketing@elysee-dental.nl of 0172-653300

Blog