Zoekveld

Maak jij al gebruik van digitale implantaatplanning?

Als tandtechnisch laboratorium maken wij al tientallen jaren chirurgische boorsjablonen. Het verbaast ons dat er nog maar weinig implantologen gebruikmaken van software en productietechnieken om  guided te werken. Wij zijn in 2015 een project opgestart om guided surgery een van onze ‘key’ producten te maken in ons productportfolio. Met SMART Guide hebben we in 2018 een product gelanceerd dat het potentieel heeft om van guided surgery een standaard te maken in iedere praktijk. De software is speciaal ontworpen om simpliciteit te creëren. De workflow is voorspelbaar en de prijs van het product maakt het mogelijk om dit bij iedere chirurgie in te voeren.
 
De voordelen van SMART Guide
SMART Guide heeft een eenvoudig imaging protocol voor alle casussen waardoor geen extra stappen in het laboratorium te hoeven plaatsvinden. De software van SMART Guide is zeer gebruiksvriendelijk en speciaal ontworpen om enkel de klinisch relevante handelingen door de behandelaar te laten uitvoeren. Indien van toepassing kun je via de pre-plan service een planning ontvangen van een tandheelkundig professional. Je krijgt volledige ondersteuning en begeleiding vanuit een service center gespecialiseerd in guided surgery. SMART Guide is merk onafhankelijk en werkt met alle implantaten op de markt. De productie van de guides gebeurt door professionals, wat ervoor zorgt dat de guides van hoge kwaliteit zijn.
 
Hoe integreer je SMART Guide in je dagelijkse praktijk?
Door de eenvoudige workflow is  SMART Guide makkelijk te integreren in iedere praktijk. In slechts enkele stappen heb je een surgical guide en een protocol in de praktijk:
 
Stap 1: Imaging
Digitaal : uploaden van IOS (Intra-orale scan) + DICOM patiënt
Analoog : Uploaden CT van afdruk + DICOM patiënt
 • Eenvoudige oplossing voor elk type dentate gevallen
 • Geen tijdrovende voorbereidingen
 • Er hoeven geen gipsmodellen gemaakt en geleverd te worden
 • Er is geen extra afspraak nodig met de patiënt
 • Werkt met alle bekende CBCT-toestellen
 
Stap 2: Planning
Eenvoudig en snel met slechts een paar klikken.
 • Beeldverwerking door service center – volledig voorbereide casussen binnen enkele uren
 • Implantaat planning – heel eenvoudig positioneren van de implantaten
 • Pre-plan service – Clinici plannen de case voor jou (optioneel)
 
Stap 3: Chirurgische boorsjabloon en protocol
De surgical guide is in overeenstemming met de chirurgische hulpmiddelen (surgical kit ) die je gebruikt in de praktijk.
 • De surgical guide ontvang je kort na het eerste bezoek van de patiënt in een handig pakket
 • Het individuele chirurgische protocol leidt de volledige procedure (Protocol : boor per boor)
 • De chirurgische instrumenten zijn volledig in harmonie met het volledige systeem
 
De certificeringscursus
Om te kunnen starten met SMART Guide dien je eerst de certificeringscursus te volgen. Met deze cursus word je klaargestoomd om je eerste patiënt te behandelen met SMART Guide. Door de eendaagse certificeringcursus te volgen, heb je de mogelijkheid om alles te leren, zowel theorie als praktijk. Dr. Endre Varga (de oprichter en CEO van dicomLAB) leidt de cursus. Je krijgt de kans om je vragen te stellen aan het SMART Guide-team en een algemeen beeld te krijgen van de volledige workflow.
Je hebt ook de mogelijkheid om Hongarije te bezoeken voor een tweedaagse klinische cursus. Deze cursus geeft je alles wat je nodig hebt: een te opereren patiënt, een theoretische sessie over de SMART Guide-workflow en de nodige hulpmiddelen. Je kunt dus genieten van een paar dagen Hongarije in combinatie met de SMART Guide certificeringscursus.
 
Waarom zou elke tandarts met SMART Guide moeten werken?
SMART Guide kan onderdeel worden van je dagelijkse routine in de praktijk. Het is bewezen dat het op de internationale markt werkt. Het concept en de workflow zijn geschikt voor de ervaren en minder ervaren tandartsen.
 
Blog